Centenars de persones van menjar ahir un tros de l'entrepà gegant de 300 metres que membres de l'Associació de Cuineres del Bages van fer ahir a la tarda en benefici de La Marató de TV3. Hi havia cua ahir a la plaça de Sant Domènec per assaborir-ne un tros. A les 5 de la tarda la primera persona començava a engolir-ne la primera ració i una hora més tard ja eren una setantena els participants que s'havien solidaritzat amb La Marató tot menjant un tros d'entrepà.

La iniciativa portava per títol "L'entrepà més gran de Catalunya" i la presidenta de l'entitat, Dolors Gómez, destacava que tots els productes utilitzats eren de la comarca i que, per tant, havien fet "un entrepà de qualitat".

Un total de cinc forns de Manresa (Jorba, el Forn de Cabrianes, Montlló i Forn Cirera i Forn Rovira) van participar-hi donant el pa perquè les Cuiners del Bages poguessin fer l'entrepà. Abans de començar a tallar el pa, 25 membres de l'entitat l'estaven preparant. A part, l'embotit que es va fer servir era de Grup Roma, que té l'escorxador d'Avinyó.

"Per a nosaltres ha estat tot un repte portar-ho a terme perquè mai havíem elaborat un entrepà d'aquestes dimensions", assegurava. De fet, l'entrepà estava fet a partir de barres de pa de 60 centímetres cada una, que van posar en fila al llarg dels 300 metres de taula que van instal·lar a la plaça Sant Domènec. En total, hi havia 1.500 racions. Les persones que s'hi apropaven havien de pagar tres euros per tenir l'entrepà i una ampolla d'aigua. La iniciativa estava promoguda per la Plataforma Manresa Mobilitza't amb La Marató, que aquest any ha canviat la tradicional tómbola per portar a terme aquesta iniciativa.

L'ambient festiu va impregnar des de primera hora de la tarda la plaça de Sant Domènec. "Ens fa il·lusió fer possible aquest projecte amb finalitats solidàries perquè aportem el que nosaltres sabem fer. A més, amb la panxa plena tens el cor content i per aquest motiu esperem haver fet contenta molta gent avui", assenyalava la presidenta de l'associació.