L'empresa que gestiona la zona blava de Manresa, Eyssa, ha començat a oferir descomptes a canvi de veure espots publicitaris. Són les anomenades recàrregues patrocinades. Només es poden aplicar a través de l'aplicació que permet pagar l'aparcament controlat mitjançant el telèfon mòbil, sistema que va entrar en funcionament a Manresa el febrer d'aquest mateix any.

Ara fa un pas més. A canvi de veure un espot publicitari al telèfon s'acumulen diners al saldo que té cadascú per pagar la zona blava. Son 10 cèntims per anunci.

Eyssa ha enviat a tothom qui té l'aplicació i s'ha donat d'alta com a usuari un missatge en el qual explica com accedir a les recàrre-gues patrocinades. S'ha d'actualitzar l'esmentada aplicació, confirmar les dades i a partir d'aleshores es poden emetre vídeos publicitaris d'entre 10 i 15 segons. Si es visualitzen, i cal confirmar-ho fent clic a la pantalla mentre s'emet la publicitat, es fa la recàrrega.

La mateixa aplicació avisarà l'usuari cada cop que hi hagi la possibilitat de fer-ne una de nova. És a dir, cada cop que hi hagi un espot publicitari. De moment n'hi ha hagut de cotxes.

Segons Eyssa, el pagament de la zona blava a través del mòbil pot suposar un estalvi del 8 %, ja que es paga exactament el temps que s'utilitza. S'ha de descarregar l'aplicació, donar-se d'alta, i seleccionar un saldo concret que es paga a través d'una targeta de crèdit o de dèbit. Els diners que no es gasten queden acumulats per a la pròxima vegada. Una trentena de municipis on Eyssa gestiona l'aparcament controlat utilitzen aquest mètode. La zona blava de Manresa és de les més cares de l'estat. Costa 1,90 euros l'hora.