Tres entitats que treballen per la preservació del patrimoni han entrat per registre a l'Ajuntament de Manresa la petició de restauració del mur de paret seca de l'antic camí ral a Rajadell l'entorn de la torre Lluvià.

A principi del 2014 es va enderrocar aquest mur per facilitar el pas de camions per a les obres de restauració de l'edifici modernista. Al darrere de la petició hi ha el Centre d'Estudis del Bages, la coordinadora d'entitats per a la preservació del Patrimoni de paret seca dels països Catalans i Meandre. Els responsables de les entitats critiquen que s'enderroqués el mur constava en el catàleg de patrimoni municipal que s'ha de protegir.

En un comunicat, les entitats diuen estar "perplexes" i recorden que el mur era un element històric de l'antic camí ral o ramader a Rajadell i formava "un esplèndid" conjunt en el camí d'arribada a la torre Lluvià, centre d'interpretació dels valors agrícoles i mediambientals de l'Anella Verda. A part, diuen que sense el mur, el camí s'està fent malbé.