Ensurt al Teatre Conservatori de Manresa. Una part del fals sostre d'uns sis metres de llargada per dos d'amplada de la zona de la platea més propera a la porta d'entrada s'ha esfondrat aquesta nit al teatre manresà i ha obligat a suspendre les dues actuacions d'Els Pastorets que hi havien d'oferir, matí i tarda, els alumnes de sisè curs de l'escola Puigberenguer. La part de sostre fals que s'ha desprès ha caigut sobre una part del passadís i sobre un total de 17 seients: el 18, 20, 22, 24, 26 i 28 de la fila 14; el 18, 20, 22, 24 i 26 de la fila 15, el 18, 20, 22 i 24 de la fila 16; i el 18 i 20 de la fila 17.

Segons ha explicat el gerent de Manresana d'Equipaments Escènics (MEES), Jordi Basomba, a aquest diari, «després d'una primera inspecció ocular, els tècnics s'han posat a treballar per netejar la runa i posar-hi una malla de protecció». Basomba ha destacat que es tracta «d'un dany superficial, no estructural», però ha admès que aquest «ja és el segon avís que dóna l'edifici», fent referència a l'esfondrament d'una part del fals sostre del vestíbul que ja va patir fa un any i mig l'equipament.

Aquest matí mitja dotzena d'operaris de Constructora del Cardoner realitzaven tasques de neteja per retirar la runa i han començat a col·locar una malla protectora que ha de permetre que el teatre funcioni aquestes festes. Passat el Nadal, és previst que es faci caure la totalitat del fals sostre. La intenció inicial és que només s'hagin de suspendres les dues representacions d'Els Pastorets previstes per avui que, com és habitual, els alumnes més grans de Puigberenguer ofereixen a la resta d'escolars d'aquest centre abans de festes. Avui al matí, més de 300 alumnes -d'entre P4 i 5è- havien d'assistir a la funció; i a la tarda, la representació s'havia de repetir davant els familiars dels joves actors i actrius.

Pel que fa a la resta de la programació, Jordi Basomba ha indicat que «de moment, amb aquesta primera inspecció ocular, s'ha decidit, que no caldrà suspendre cap més acte. Ja veurem com avança el matí i si els tècnics canvien d'opinió». Recordem que per demà hi ha programada la Festa d'aniversari dels 20 anys del Galliner, amb Retrete Cabarete, de la Cia. El Retrete de Dorian Gray.

El juliol de l'any passat, ja va haver-hi un ensurt semblant al Teatre Conservatori. En aquella ocasió es va desprendre un tros del fals sostre del vestíbul, on hi ha la taquilla. Per sort, a l'interior del teatre no hi havia ningú perquè l'activitat estava aturada a l'estiu.