Manresa ha inaugurat aquest migdia l'Espai Manresa 1522. La ciutat d'Ignasi, ubicat al teatre Conservatori; i el conjunt escultòric L'acollida, que està a tocar, a la plaça de Fius i Palà. Els primers mesos l'accés al nou equipament serà lliure però, posteriorment, es fixarà una entrada de pagament. Aquest cap de setmana vinent ja es podrà visitar.

L'acte d'inauguració, presidit per l'alcalde Valentí Junyent, ha estat seguit per una nodrida representació de la societat civil manresana, inclòs el superior de la Cova, el pare Lluís Magriñà, i diversos actors que han col·laborat en la museïtzació del nou centre dedicat a la Manresa que va conèixer sant Ignasi de Loiola en la seva estada d'onze mesos a la capital del Bages, el 1522 i 1523. Especialment, està centrat en les esglésies de Sant Domènec i del Carme.

Posteriorment, s'ha fet la descoberta del conjunt escultòric de Ramon Oms L'acollida, una peça feta de bronze que representa una porta mig oberta per on han volgut passar moltes de les persones presents a l'acte.