El solar que ha deixat buit la Sala Ciutat quedarà envoltat d'un mur de totxanes de formigó. Ja s'ha començat a alçar a la part on hi havia l'entrada principal de l'equipament cultural, a prop d'on hi ha un dels accessos al claustre del museu. Actualment el solar està encerclat per tanques de filferro que deixen entreveure què hi ha a l'interior, com per exemple els fonaments de l'antiga església de Sant Ignasi. Sí que es podran continuar veient els murs de l'antic temple.

L'enderroc de la Sala Ciutat va començar el passat 1 d'octubre i es va acabar a principis de desembre amb la retirada de la runa que quedava. A partir d'aleshores va ser quan es va instal·lar la tanca de filferro que ara se substituirà per la de maons. Segons l'Ajuntament de Manresa el solar es tanca per qüestions de seguretat fins que no comencin els treballs d'urbanització del nou espai que ha quedat buit.

La nova tanca donarà la volta a tot el perímetre de l'espai: des de la plaça de Sant Ignasi fins a la Via de Sant Ignasi. Només quedarà interrompuda per la capella del Rapte. Paral·lelament s'estan fent treballs arqueològics a la zona, que encara s'allargaran unes setmanes després de festes.