La Fundació Universitària del Bages posarà en marxa el mes de gener el Lab 0_6, un espai concebut perquè els infants d'entre 0 i 6 anys s'acostin a la ciència de forma natural i per promoure la recerca aplicada al món de la docència pel que fa a l'educació científica a les primeres edats.

Ubicat a l'edifici FUB2 (a l'antic CTM de l'avinguda de les Bases, 1), el Lab 0_6 oferirà una primera activitat oberta al públic durant les festes de Nadal.

L'activitat es diu "Viu un Nadal de ciència" i funcionarà de dilluns a dijous de les 10 del matí a la 1 del migdia.

Els infants, que han d'anar acompanyats d'un adult, podran accedir a aquest espai per jugar amb totes les propostes de descoberta que acull el Lab. L'entrada costarà tres euros. D'aquesta forma els estudis d'Educació Infantil d'UManresa fan un pas endavant per crear les condicions necessàries per desenvolupar investigacions vinculades a la docència.

Aquest no és l'únic projecte de recerca que impulsa la FUB, que lidera la prova pilot d'un projecte europeu de recerca per crear una plataforma virtual per a cuidadors de malalts d'Alzheimer.

La Direcció de Recerca i Innovació del campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya gestionarà un ajut econòmic de 412.000 euros procedents de la Comissió Europea per la seva participació en el projecte d'investigació CaregiversPRO-MMD.