Unes 500 persones amb pocs recursos van participar al dinar de Nadal organitzat per la comunitat de Sant Egidi de Manresa. Els comensals es repartien entre la Casa de la Pau, a la plaça Montserrat; les instal·lacions de la Joviat i els locals de la basílica de la Seu. La xifra de persones que van participar en el dinar va ser un mica inferior a la de l'any passat, quan n'hi van assistir 560, però el responsable de la comunitat de Sant Egidi, Pere Sobrerroca, assegurava que "aquesta disminució no és indicativa de millores a l'economia".

Aquest any, i per primer cop, hi havia tres emplaçaments, s'estrenava la sala gòtica i altre espais de la basílica de la Seu, i els membres més joves de la comunitat de Sant Egidi hi van preparar el dinar. Entre els comensals hi havia ancians que viuen sols, famílies sense recursos i nouvinguts amb problemes econòmics. El dinar de Nadal va mobilitzar uns 200 voluntaris. "Són membres de la comunitat que han convidat amics seus a venir i a col·laborar-hi", explicava el responsable a Manresa de la comunitat.

El dinar serveix per estrènyer encara més els vincles entre els membres de Sant Egidi i les persones que atenen al llarg de l'any, i per això Sobrerroca diu que l'àpat transcorre en un ambient "molt familiar". "Per a nosaltres no són desconeguts i hi ha una relació personal que fa del dia de Nadal una jornada molt especial". Els responsables de la comunitat destacaven les mostres d'agraïment dels comensals un cop va finalitzar el dinar. A la taula, hi havia una una targeta guarnida amb motius nadalencs i amb el nom de cada una de les persones que es van asseure a taula. "Un home que passa per una situació molt delicada ens va dir que s'emportava la targeta com a record d'aquest dia". A Manresa 500 persones van participar a l'àpat nadalenc, però arreu del món la comunitat en va acollir unes 200.000.

Al final, un Pare Noel va repartir regals entre les persones que van assistir-hi. En el moment del brindis, es va fer un esment especial a la necessitat de pau al món. Precisament, el dia 1 de gener la comunitat de Sant Egidi ha convocat una concentració a la Plana de l'Om a la 1 del migdia per adherir-se al Dia Mundial per la Pau. De fet, cada any per aquesta data la comunitat celebra alguna marxa o concentració per la pau a Manresa.