Els nens que visiten al Campi qui Jugui tenen l'oportunitat de participar en més activitats a fora del pavelló del Vell Congost. Aquest any s'han potenciat les activitats a l'exterior del complex amb tres circuits més. Ahir es va inaugurar el Campi qui Jugui en un any especial perquè el saló arriba a la 30a edició.

Una nena de no més de quatre anys aprenia ahir a la tarda a pedalar amb una bicicleta minúscula. Altres nens la passaven perquè ella intentava avançar sense posar els peus als pedals, ja que no confiava en el seu equilibri. Era una de les imatges que es podien veure ahir a la tarda al saló de la infància manresà. El circuit de les BTT -ubicat a l'exterior- és una de les novetats, però n'hi ha d'altres amb tricicles i ginys amb una sola roda. Són activitats a l'exterior, que s'han situat al costat de la pista de skate i que s'afegeixen a la conducció de quads, al passeig amb ponis i l'espai d'aventura. "Els jocs que hi ha a fora agraden i tenen èxit i per aquest motiu es potencien. A més, esperem que siguin activitats amb molta participació perquè per als propers dies s'esperen bones temperatures i no s'hauran de cancel·lar", explicava el president de l'Associació Campi qui Jugui, Jordi Santamaria.

A les 4 de la tarda es va fer la inauguració del saló. Els nens van entrar al recinte del Vell Congost enmig de confeti per donar un aire més festiu el moment de l'obertura i immediatament es van desplaçar per jugar a les diferents activitats. En aquesta edició, el fil conductor del certamen és la investigació científica de la policia i moltes de les activitats giren al voltant d'aquesta temàtica. Els nens jugaven a ser policies i per començar necessitaven la indumentària. Per aquest motiu algunes de les activitats eren, precisament, fer-se una gorra i la placa policíaca. Els més grans preferien anar directament a l'espai d'entrenament, on hi havia una gimcana amb proves. "És una temàtica que han escollit els mateixos nens a través del Consell dels Infants. Ha estat una manera de fer més participativa l'organització del saló", explicava la regidora de Participació i Joventut, Àuria Caus.