El nombre de parts atesos a Manresa es manté a la baixa i el descens acumulat ja és molt significatiu després de 5 anys de davallada continuada.

Els 1.680 parts atesos per Althaia entre els mesos de gener i novembre d'enguany són el 26,5% menys que els que hi va haver en el mateix període de l'any 2010.

Comparant els dos períodes d'11 mesos surt que enguany els professionals de l'Hospital Sant Joan de Déu i la Clínica de Sant Josep han atès 606 naixements menys que fa 5 anys. Fins a aquest punt arriben els efectes de la crisi econòmica.

L'atur i la falta de perspectives de poder enfrontar-se al futur amb garanties ha fet que una de cada quatre famílies no tingui la criatura que l'any 2010, quan encara es mantenia pel que fa a la natalitat l'embranzida dels anys de bonança econòmica, sí que hauria tingut.

La Fundació Althaia fa tres anys que es manté molt lluny de superar els dos mil parts atesos durant els primers onze mesos de l'any, com sí que va passar durant un llarg període de temps. L'any 2004 ja es van vorejar els dos mil naixements atesos a l'Hospital Sant Joan de Déu i la Clínica de Sant Josep.

Del 2005 al 2012, cada vegada que aquest diari publicava el gràfic dels naixements de gener a novembre sortien xifres per sobre dels dos mil parts. Aquesta fita es va trencar l'any 2013 i ha seguit pel mateix camí el 2014 i el 2015.