L'Ajuntament de Manresa aprovarà, en un dels primers plens municipals d'enguany, l'adequació a la normativa vigent de l'ordenança de serveis funeraris i el reglament de funcionament del cementiri, i es convertirà així en un dels primers municipis de Catalunya a fer-ho.

L'actualització normativa arribarà després que l'empresari Aureli Sánchez, en la seva baralla per aconseguir fer-se un forat al mercat funerari de la ciutat amb la seva empresa Eternam, denunciés que la normativa de serveis funeraris de Manresa estableix restriccions que no s'ajusten a dret.

Segons Sánchez, l'actual normativa estableix que empreses amb llicència de serveis funeraris concedida per un altre ajuntament no poden operar a Manresa i que per obtenir aquesta llicència, han de tenir tanatori.

Tampoc s'adequaria a la legalitat prohibir l'accés al cementiri als vehicles funeraris que no siguin els de les empreses establertes a Manresa i amb llicència atorgada per l'Ajuntament. Reitera que es tracta de "greus incompliments de la legislació actual".

De fet, la majoria de municipis catalans no tenen la seva normativa de serveis funeraris adequada a la normativa sectorial vigent.

En la resposta que l'Ajuntament li ha donat a Sánchez a l'escrit presentat com representant de l'associació Esfune (Plataforma Eternam Serveis Funeraris) assegura que "Manresa serà un dels primers municipis de Catalunya que adaptarà la seva normativa a la legislació sectorial i als criteris d'aplicació i interpretació definits per l'Autoritat Catalana de la Competència". I afegeix que "la pràctica totalitat de municipis de mida similar a la de Manresa (incloses les quatre capitals de província) encara no han fet l'adaptació de les seves ordenances".