Pere Ribera Guals, que ha estat l'alcalde de CiU a Sant Mateu de Bages des del 1991, va morir ahir a la tarda a l'edat de 58 anys, víctima d'una malaltia sobrevinguda que aquests darrers dies l'havia mantingut ingressat a l'hospital. El funeral es farà demà, a 2/4 de 12, a l'església de Valls de Torroella.

Tan bon punt es va saber la notícia, l'Ajuntament va convocar un ple per a ahir a les 8 del vespre en què es van decretar 3 dies de dol en memòria del seu alcalde. El juny passat encetava el seu setè mandat consecutiu, que sempre havia obtingut per majoria absoluta, després de 4 anys d'experiència com a regidor en el mandat de Salvador Viladés, entre el 1987 i el 1991. Membre destacat d'UDC a la comarca (havia anat de suplent a les llistes per aquest partit a les darreres eleccions al Congrés), actualment Ribera formava part del consell executiu de l'Associació Catalana de Municipis (ja ho havia estat del 95 al 99).

De fet, en la seva llarga trajectòria política, Ribera havia desenvolupat una multitud de càrrecs, també a nivell supramunicipal. Va ser conseller comarcal del Bages entre el 1991 i el 2013, i també diputat de CiU al Parlament durant dues legislatures. Entre la resta de càrrecs que va ostentar, destaquen el d'assessor del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Maria Pelegrí, va dirigir l'organisme públic de promoció d'exportacions de la Generalitat, i també va ser membre del consell directiu de la Junta de Residus de Catalunya i de la Comissió de Delimitació Territorial.