Els socialistes han retret avui a ERC i CDC el fet d'haver-se assabentat de la presentació pels mitjans. El grup municipal ha enviat un escrit a les dues formacions per fer-los saber la seva "decepció". "Esperàvem de vostès una certa «cortesia municipal» i que abans de ser presentat als mitjans de comunicació haguessin mostrat algun interès en, com a mínim, informar-nos del seu acord, -ni que fos de manera informal- a la resta de grups municipals", apuntaven en l'escrit.

"D´altra banda, els preguem que no caiguin en la temptació (com podríem pensar que els ha passat d´entrada) de tancar-se només en la potent majoria de la seva coalició de 16 regidors dels 25 que conformem el plenari. Perquè -també ho saben- aquí estem nosaltres, modestos regidors i regidora del PSC en l´oposició municipal, per atendre si s´escau (com sempre hem fet fins ara quan hem estat requerits en públic i en privat), per donar-los un punt de vista diferent, amb voluntat sempre constructiva, en l´objectiu que ens uneix d´enriquir entre tots plegats l´acció del nostre ajuntament", afegien.

A continuació, l'escrit del grup municipal socialista:

Benvolguts,

«El Grup Municipal Socialista del PSC es dirigeix respectuosament a vostè, senyor Alcalde, i a vostè, senyora Presidenta del Grup Municipal d´ERC, per fer-los saber la nostra decepció per haver-nos hagut d´assabentar aquest matí pels mitjans de comunicació local de la definitiva configuració final d´un nou Govern Municipal per a la nostra ciutat, presentat als periodistes.

No podem parlar de sorpresa per la notícia, és cert, perquè, de fet, aquest nou govern ampliat amb què ERC fa un pas més al suport estable a CiU, estava molt previst, ha generat diverses notícies als mitjans de comunicació; i fins i tot hi hem fet referència en diverses ocasions al Ple, al llarg d´aquest primer semestre de mandat.

Tanmateix, potser equivocadament, esperàvem de vostès una certa "cortesia municipal" i que abans de ser presentat als mitjans de comunicació haguessin mostrat algun interès en, com a mínim, informar-nos del seu acord, -ni que fos de manera informal- a la resta de grups municipals.

Sobre la configuració del nou govern -de la mateixa manera que sobre el seu programa conjunt de govern- és lògic (no els hi ho neguem) que la resta de grups municipals ja ens puguem pronunciar en el lloc on pertoca, precisament, al Ple Municipal de gener on vostès tenen previst d´oficialitzar la configuració del nou cartipàs.

I és molt cert, que vostès no tenen cap obligació d´informar-nos dels seus acord polítics abans que aquests es converteixin en dictàmens del Ple Municipal. Cap obligació.

I tanmateix, ens reconeixeran que davant d´una remodelació del Govern -que no és qualsevol cosa- no hauria estat sobrer fer algun mínim comentari previ amb la resta de companys regidors i regidores, que també som ajuntament, i legítims representants de la nostra conciutadania. Aquest privilegi l'han reservat vostès per als periodistes, legítim, però decebedor.

Els desitgem -i saben que som sincers- un munt d´encerts en aquesta nova etapa política que iniciem a la ciutat a través d´aquest nou Govern per al nostre ajuntament. Governar en coalició és molt sa i fomenta una presa de decisions basada en el diàleg i la negociació que, si es fa des de la lleialtat institucional -i també de la entesa personal- pot ser fructífera per a la ciutat.

D´altra banda, els preguem que no caiguin en la temptació (com podríem pensar que els ha passat d´entrada) de tancar-se només en la potent majoria de la seva coalició de 16 regidors dels 25 que conformem el plenari. Perquè -també ho saben- aquí estem nosaltres, modestos regidors i regidora del PSC en l´oposició municipal, per atendre si s´escau (com sempre hem fet fins ara quan hem estat requerits en públic i en privat), per donar-los un punt de vista diferent, amb voluntat sempre constructiva, en l´objectiu que ens uneix d´enriquir entre tots plegats l´acció del nostre ajuntament.»