La delegació del Govern central a Catalunya ha pagat a l'Ajuntament de Manresa 5.464 euros corresponents a les costes judicials a les quals va ser condemnada per haver impugnat l'acord del ple sobre sobirania fiscal.

L'Ajuntament va aprovar, el març del 2013, una moció, presentada pel mateix equip de govern, per afegir-se a la campanya d'insubmissió fiscal, aprovada amb els vots convergents, d'ERC i la CUP.

La delegació del Govern de l'Estat a Catalunya va interposar un recurs contra l'acord del ple que, l'octubre del 2014, va retirar després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya emetés diverses sentències que donaven la raó als ajuntaments.

La marxa enrere de la delegació del Govern tenia per objecte, també, evitar les previsibles costes judicials a què hauria de fer front si mantenia el contenciós contra l'Ajuntament de Manresa.

Tot i retirar el recurs, el procés judicial havia generat unes despeses per a l'Ajuntament de Manresa que la delegació del Govern considerava que no havia d'assumir.

El tribunal no va accedir a perdonar les costes judicials i també va rebutjar el recurs de la mateixa delegació que considerava aquestes costes massa elevades. Després de tot aquest estira-i-arronsa, finalment, la delegació del Govern ja ha pagat. El tribunal ha consignat els diners, que ja estan a disposició de l'Ajuntament de Manresa.