Dintre dels 2,7 milions que està invertint La Caixa al sector de les Escodines de Manresa, corresponents a les càrregues urbanístiques de l'operació de la Fàbrica Nova, hi ha previstos 265.000 euros per adequar un solar situat al costat de les piscines per fer-hi esport a l'aire lliure.

El solar té 4.071 m2 i és l'espai on s'havia previst inicialment construir un pavelló poliesportiu, una decisió del tripartit que l'actual equip de govern de CiU va decidir modificar per destinar els 2,7 milions d'inversió a obres per dignificar la capella del Rapte, enderrocar la Sala Ciutat i la reurbanització de l'entorn.

Fins ara s'havia fet públic l'esmentat enderroc de la Sala Ciutat, la millora de la Via Sant Ignasi entre l'avinguda Bertrand i Serra i la plaça Sant Ignasi, la construcció d'una rotonda a la cruïlla del carrer de la piscina -Vidal i Barraquer- amb la Via de Sant Ignasi i les obres de reurbanització de la Baixada dels Drets.

El document de modificació del pla urbanístic de la Fàbrica Nova també inclou una previsió econòmica de 264.615 euros per a l'adequació de l'espai de 4.071 metres quadrats que estava destinat a equipament esportiu.

Qualificació d'equipament

Es tracta d'una superfície qualificada d'equipament on havia d'anar el pavelló, entre la piscina d'estiu i la Fàbrica Nova, que si no s'hi actuava podia quedar com un solar erm i s'hauria optat per adequar-lo de forma que es pugui dedicar a la pràctica d'activitats esportives a l'aire lliure.

La modificació del pla especial Fàbrica Nova inclou també dades sobre despesa prevista i metres quadrats afectats per la inversió que està realitzant La Caixa.