L'Ajuntament distribuirà enquestes a comerciants, clients, veïns i usuaris dels transport públic per valorar la prova pilot del carrer Guimerà d'aquest Nadal.

La prova ha convertit provisionalment el carrer Guimerà en una illa de vianants que dóna continuïtat en aquest vial al centre històric.

L'objectiu és fer una anàlisi àmplia de la mobilitat al centre comerciant, no exclusivament al carrer Guimerà, i per això la participació també s'ampliarà a d'altres comerços i veïns del centre. Igualment també es tracten altres temes d'interès més enllà de la mobilitat. Les reunions ja s'han començat a fer.

El nombre d'autobusos diaris que han circulat per carrer Guimerà s'ha reduït de 158 a 93 durant el període de prova. A l'espera del resultat de l'enquesta als usuaris de transport públic urbà i de les dades d'utilització del servei de bus durant el mes de desembre, tot i el trasllat de parades no hi ha hagut especials incidències i s'han assolit els habituals temps de trajecte.

Pel que fa als autobusos interurbans, s'ha rebut queixes de la línia Santpedor-Manresa, on, tot i tenir prevista i senyalitzada la parada al Passeig, aquesta es va fer a l'Estació de Busos per decisió de l'operador. Els ajuntaments de Manresa i Santpedor van comunicar aquest fet a l'empresa per tal d'incidir en el fet que fes la parada del Passeig, per apropar els usuaris al centre sense necessitat de transbord.