L'edifici modernista de la Buresa, projectat per Ignasi Oms i Ponsa el 1905, va recuperar el 2015 part de la seva esplendor amb les obres de rehabilitació a la façana que dóna al Born. Per fer el mateix a la resta de la construcció, cal una inversió de 700.000 euros. Com que es tracta d'un edifici privat, és una quantitat inassumible pels veïns. A final de l'any passat hi van haver de posar xarxes protectores per evitar despreniments, després que caigués un tros de balcó a la via pública que, per sort, no va ferir ningú. Sense diners per fer les obres, aquesta quinzena de xarxes s'hi podrien passar anys.

L'arquitecte Miquel Àngel Prunés, veí de la Buresa, autor del projecte de rehabilitació i director de les obres fetes fins ara, explica que la fase I, executada a la banda del Born, va costar 161.418 euros (inclosa una actuació d'urgència anterior), 20.000 dels quals aportats per l'Ajuntament per mitjà d'una subvenció per a edificis catalogats i d'interès local, i la resta pagats per les comunitats de veïns, alguns dels quals, recorda, són gent gran que viu sola en un pis de 300 m2. Celebra que "ara s'han venut pisos a persones joves", fet que comportarà l'entrada de saba nova.

L'esmentada subvenció de 20.000 euros l'han tornat a demanar el 2015, juntament amb una a la Generalitat de 57.615. Si els les concedeixen podran començar a treballar en la fase II, que es farà repartida en tres minifases. La primera (203.439 euros) anirà des de la cantonada del Born fins al marge esquerre de la tribuna principal i és la que es faria ara; una altra afectarà l'altra cantonada de l'edifici pel carrer de Sant Tomàs fins al límit de la tribuna, inclosa la construcció de la punxa superior, i la tercera es concentrarà en la tribuna i suposarà una feina extra perquè és una part especialment treballada. Encara hi hauria una cinquena fase per rehabilitar els paraments interiors.