L'Ajuntament ha informat que l'empresa Pymsaforest, situada a Valldaura, els ha notificat "la seva intenció de traslladar-se" i que el consistori "té constància que, efectivament, està preparant aquest trasllat, que es farpa un cop realitzats els tràmits administratius i tècnics necessaris per tenir enllestida la nova ubicació".

Regió7 va informar la setmana passada que Pymsaforest, situada al carrer del Bruc, havia renovat el contracte d'arrendament del solar on està i d'on els veïns de l'entorn fa dècades que reclamen que marxi. La primera instància a l'Ajuntament amb aquesta demanda la van presentar fa 38 anys. El motiu és que, pel tipus d'activitat industrial que porta a terme Pymsaforest, el fet d'estar envoltada de cases i de tenir escoles a prop no és el més ideal. Pymsaforest es dedica a la fabricació i comercialització de fusta tractada amb creosota i sals hidrosolubles, tractaments que tenen per objectiu allargar la vida de la fusta. La creosota és un producte que ha estat classificat com a carcinogen. A banda, els treballs generen sorolls, pudors i emissions de fum que els veïns que viuen al voltant de l'empresa han de suportar estoicament.

Nou arrendament

Un judici celebrat el 2009 va donar com a resultat una sentència segons la qual a l'empresa se li acabava el contracte de lloguer el 31 de desembre del 2015. Lluny de marxar, però, el que va fer va ser renovar aquest contracte d'arrendament amb la propietat per una durada que l'empresa va preferir no especificar a aquest diari.

L'Ajuntament ha assegurat que està "en contacte permanent amb l'empresa i amb els veïns", i que està "implicat en el tema" i fa "un seguiment constant de la situació".

Fa notar que "el consistori vol fer compatible l'impuls de l'activitat econòmica amb el benestar dels veïns. Per tant, en aquest cas, valora positivament els plans de l'empresa de traslladar-se, per tal que es resolgui aquesta situació".