L'investigador manresà Jordi Prat ha estat reconegut per la revista 'Forbes' entre els 30 inventors més creatius menors de 30 anys en l'àmbit de la ciència i la salut.

Així ho ha explicat en un comunicat la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on ha realitzat la seva investigació, juntament amb Àlvar Sánchez, líder del grup, i Carles Navau, en el Grup en Superconductivitat del Departament de Física, dissenyant i creant dispositius magnètics molt innovadors.

Forbes ha destacat el desenvolupament d'un "escut d'invisibilitat" al camp magnètic, que consisteix en que sigui impossible detectar el que s'amaga al seu interior, i un forat de cuc magnètic, anàleg als forats còsmics, que transfereix el camp magnètic d'un extrem a l'altre mantenint indetectable al llarg de tot el camí.

Són investigacions que obren les portes a futures aplicacions mèdiques, així com a la millora de l'obtenció d'imatges de ressonància magnètica en els pacients, segons ha destacat 'Forbes'.

Jordi Prat va néixer a Manresa el 1988 i actualment treballa a l'Institute for Quantum Optics and Quantum Information de l'Acadèmia Austríaca de Ciències, es va doctorar en Física a la UAB el 2015 i juntament amb Sánchez i Navau ha rebut el Premi Vanguardia de la Ciència i un accèssit al Premi Ciutat de Barcelona per la investigació en apantallament de camps magnètics, entre d'altres mèrits.