La sala del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat el recurs que dos germans de Manresa hi havien interposat per evitar haver de pagar l'impost de successions per un pis que van heretar de la seva difunta mare.

Els dos germans al·legaven que aquest habitatge havia estat la residència habitual de la dona abans d'ingressar en un centre sanitari, però el TSJC considera que no han provat documentalment aquest punt.

L'import pujava a 3.980 euros. La llei permet bonificar el 95% de l'impost quan es tracta d'habitatges que constituïen la residència habitual de les persones difun-tes. L'oficina liquidadora de Manresa de l'Agència Tributària de Catalunya, però, ho va descartar en aquest cas ja que va entendre que no quedava justificat aquest punt. Els fills de la difunta van recórrer la decisió al Tribunal Econòmico-Administratiu Regional de Catalunya, que també ho va desestimar. Finalment, van presentar un altre recurs a la sala del contenciós adminsitratiu del TSJC, que s'ha manifestat en el mateix sentit.

Segons la sentència del TSJC, els dos germans únicament van aportar com a prova dos rebuts de l'IBI corresponents a l'habitatge de la seva mare. Però no van aportar ni el certificat d'empadronament de la dona ni tampoc no van identificar el centre sanitari on hau- ria estat vivint els mesos abans de morir.