L'expresident de la Generalitat i exalcalde de Barcelona, serà aquest dijous a Manresa al primer acte de l'espai de trobada "Alzheimer a l'hora del cafè", una conversa-tertúlia organitzada per l'Associació de Familiars d'Alzheimer i altres demències que es farà cada darrer dijous de mes. L'acte se celebrarà a les 5 de la tarda al cafè Maïami de la Muralla de Sant Domènec.

Fer tertúlia relaxadament, obrir portes que l'Alzheimer tanca, acompanyar els malalts i, sobretot, al seus familiars però també a tothom qui ho desitgi, són els objectius de la iniciativa. Pep García, un dels promotors, explica que no tenen constància que es faci una activitat d'aquest tipus a Catalunya o l'estat espanyol. De fet, l'experiència va sorgir quan la presidenta de l'entitat, Rosa Riera, va fer un viatge a Suïssa i va veure com es feia una activitat semblant que ara es farà a Manresa. Segons Riera, l'associació "fa activitats per a malalts i familiars, però no d'aquest tipus". En el projecte hi participa Diesa Restauració.

Dijous hi prendran part la presidenta de la Fundació Pasqual Maragall, Diana Garrigosa, esposa de l'expresident, i la seva filla, Cristina Maragall. En acabar el propi Pasqual Maragall saludarà als assistents. El 18 de febrer, únic dia que no cau en el darrer dijous de mes, hi participarà el dinamitzador cultural Joan Morros; el 31 de març la meteoròloga Míriam Santamaria; el 28 d'abril l'investigador manresà Pere Joan Cardona i el 26 de maig la infermera i escriptora Pilar Duocastella.