El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet una visita aquest matí a Manresa, la primera del seu mandat a la ciutat, que s'ha emmarcat en la presentació del programa #invulnerables, iniciativa que promouen el Barça, la Caixa, el govern de la Generalitat i la Fundació Rosa Oriol per lluitar contra la pobresa a Catalunya. L'estada a la capital del Bages ha inclòs una reunió amb més de 200 empresaris i una breu visita a la plataforma d'aliments i a l'Ajuntament.

Acompanyat per l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; la delegada del govern a la Catalunya central, Laura Vilagrà, i la regidora Mercè Rosich, Puigdemont ha arribat a la plataforma d'aliments quan mancaven pocs minuts per a 2/4 de 10. A la porta del local situat a la carretera de Vic de Manresa ha estat rebut per sor Lucía Caram, ànima de la plataforma; Rosa Oriol, presidenta d'honor, i el seu espòs, Salvador Tous, i Rosa Tous, presidenta de la Fundació Rosa Oriol. A l'interior, ha pogut conèixer una mica el funcionament de la plataforma, que dóna aliment a 1.300 famílies necessitades, i ha pogut saludar els voluntaris congregats que fan possible aquest projecte.

Una nena ucraïnesa, l'Anna, ha explicat a Puigdemont que ella i els seus pares, que han estat acollits a la residència de la Fundació Rosa Oriol per a persones sense llar, aviat podran instal·lar-se en un pis. L'acte ha congregat mitjans locals, de Catalunya i també estatals.

Sor Lucia Caram saluda Carles Puigdemont davant la mirada de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la delegada del Govern a a la Catalunya central, Laura Vilagrà. FOTO: Salvador Redó

Més de 200 persones a l'esmorzar solidari de l'Oller del Mas

Un cop acabada la visita a la Fundació Rosa Oriol, la comitiva ha marxat, al voltant de tres quarts de deu, cap a les instal·lacions d´Oller del Mas, on s'ha celebrat un esmorzar que ha de servir per mobilitzar l´empresariat en la lluita contra la pobresa i fomentar la col·laboració entre el sector públic i el privat.

A l'acte hi han assistit més de 200 persones, a les quals se'ls ha presentat el programa #Invulnerables. L'objectiu d'aquest és aconseguir que l'empresariat del territori col·labori a integrar 50 famílies en situació de pobresa per donar oportunitats als seus fills.

Foto de grup amb Puigdemont al mig, a l'Oller del Mas. Autor: Carles Blaya

Puigdemont ha volgut subratllar durant l'acte el compromís social "de tanta gent" perquè es tracta "d'un dels esperits més nobles que pot tenir una comunitat de persones que es considera una nació". Això, segons ell, "té a veure amb fer un país decent i digne i, fer un país decent i digne, vol dir també fer un país lliure. Lliure de pobresa, de marginació, d'exclusió i dels riscos que les estadístiques encara ens diuen que tenim", ha afegit Puigdemont.