Guanyar amplitud i millorar la seguretat a l'hora de descarregar les carrosses amb infants petits i evitar el coll d'ampolla del carrer de Sant Miquel. Són els motius que han decidit els responsables del Carnestoltes infantil de Manresa a canviar-ne l'itinerari, que es capgira: començarà a la Plana de l'Om i anirà fins a la plaça de les Oques passant pel Born, Sant Domènec, Passeig, Guimerà, plaça de Lluís Companys i carrer de Carrasco i Formiguera.

L'itinerari de la Rua de la Carnavalada per a adults també serà diferent. Farà el recorregut; Abat Oliva, Font del Gat, Súria, Primer de Maig, Passeig, Crist Rei, Guimerà, San Joan Baptista de la Salle, plaça dels Infants, Carme, plaça del Carme i plaça Major. Una altra novetat serà a partir de l'arribada de la rua a la plaça Major, on començarà una gran festa final que animaran els establiments Toni's, La Taverna 1913 i Vermuteria Santa Rita, amb Xàldiga, fins a la mitjanit. Hi haurà servei de bar (botifarrada carnavalesca), dos DJ, entrega de premis per a les diferents categories i un premi especial de gran volada.

Els dies 5, 6 i 7 de febrer

Presentada ahir, la Carnavalada a la Manresana es celebrarà els dies 5, 6 i 7 de febrer. Mentre que els actes de la festa del divendres 5 i del dissabte 6 estan organitzats per Xàldiga-Taller de Festes i l'Associació Cultural La Gatzara-Fot-li Foc, el Carnestoltes Infantil del diumenge 7 està organitzat per l'Ajuntament amb col·laboració amb Imagina't i AMPA de la ciutat. En concret, s'hi han inscrit 14 AMPA, que aplegaran gairebé 2.000 persones, entre pares, mares i infants.

Al Carnabars de divendres hi participaran 23 locals, on se serviran a preus especials pinxos i canyes per a tots els participants a la rua, que s'hauran d'acreditar portant visible una polsera especial que commemora els cinc anys de Carnabars. Es poden trobar a Cal Manel, Toni's i al Cafe l'Havana, al preu de 2 euros. A les 7 de la tarda, al pati del Kursaal, es farà l'espectacle inicial del Carnabars.

L'endemà, la concentració de la Rua de la Carnavalada es farà a 2/4 de 5 de la tarda a Cal Xavi (Av. Abat Oliva), amb animació amb els bufons, gegants i els quatre ambaixadors; servei de bar, xocolatada, inflables, photocall i DJ fins a l'arribada del rei i la reina. La rua començarà a les 6. Per participar com a comparsa o carrossa, es pot trobar la informació i fer les inscripcions a la pàgina web de Xàldiga (www.xaldiga.cat) o a la seva carpa, el mateix dia.

El 38è Carnestoltes infantil, enguany amb l'èxit temàtic "L'horta i el regadiu", s'iniciarà a 2/4 de 12 del migdia a la Plana de l'Om, amb tabalers, batucades, grallers, grups de música popular i altres sorpreses, i final de festa a la 1 del migdia a la plaça de les Oques.