De forma excepcional, aquest mes de gener l'Ajuntament de Manresa s'ha vist obligat a posar en marxa els aspersors de reg per evitar que la climatologia malmeti la gespa d'espais públics.

Un dels jardiners antics de l'Ajuntament, que fa 25 anys que hi treballa, no recordava haver de regar la gespa mai al mes gener.

Per aquesta època els problemes acostumaven a ser uns altres. Calia anar amb molt de compta amb l'aigua per evitar que es glacés a la via pública i pogués perjudicar el trànsit o els vianants. Fins i tot es deixen sense servei les fonts públiques per evitar que l'aigua es congeli i les faci malbé.

No plou des de fa 88 dies

La darrera vegada que va ploure a Manresa va ser el 2 de novembre, fa 88 dies.

Aquest hivern, la manca de pluges, el vent persistent i les altes temperatures en comparació amb altres anys han fet que la gespa dels espais públics estigui molt seca i perilli que es mori.

Dijous l'Ajuntament va regar una part de la gespa de la plaça Prat de la Riba, Creu Guixera, plaça de la Creu, 11 de Setembre, i ahir va continuar amb la resta de Prat de la Riba, parc de la Seu, Pont Vell i plaça Espanya. Consultat per aquest diari, l'Ajuntament va explicar que "es tracta d'una situació extrema i provisional".