Moments de nervis a la plaça Sant Domènec de Manresa ahir a les 11 del matí quan una desena de membres de la plataforma racista SOM Catalans van voler fer una concentració en contra de l'arribada a Europa de refugiats sirians. L'entitat Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) al Bages va evitar que els membres de la plataforma xenòfoba poguessin mostrar les seves pancartes i llençar proclames en contra dels refugiats i els immigrants.

SOM Catalans -que és una escissió del partit Plataforma per Catalunya- feia dies que havia convocat la concentració a Manresa a través de les xarxes socials, tot i que no n'havia especificat el lloc i l'hora. Membres d'UCFR estaven alerta ahir al matí per veure quin seria l'emplaçament on es concentrarien. Quan els van localitzar tot exhibint pancartes que posaven "STOP refugiats", els membres de l'entitat antiracista els van envoltar amb una altra pancarta amb el crit de "fora racistes".

Finalment els Mossos d'Esquadra van anar-hi alertats pels membres de la plataforma xenòfoba i van separar els dos grups. La policia també va identificar les persones concentrades. L'arribada de la policia catalana va posar el punt i final als moments de tensió i tot seguit es van dissoldre les dues concentracions.