L'Ajuntament de Manresa ha anunciat que posa a subhasta pública demà tres trasters, una plaça de pàrquing i una parada del mercat de la Sagrada Família per cobrar deutes pendents de ciutadans o societats amb activitats econòmiques.

La licitació tindrà lloc a les 12 del migdia a la sala de reunions del Servei de Tresoreria General i Gestió Tributària, a la plaça Major número 6.

Els béns són propietat de persones o empreses que tenen deutes amb l'Ajuntament. En el marc del procediment de recaptació de l'Ajuntament, es preveu el constrenyiment, que inclou si s'escau l'embargament dels béns del deutor i la posterior subhasta per sufragar el deute, perquè l'Ajuntament pugui cobrar.

Si algú hi licita, se li adjudica el bé embargat, sense passar per titularitat de l'Ajuntament. És a dir, l'Ajuntament mai no arriba a ser el propietari d'aquell bé. Si la quantitat que s'obté és superior al deute que tenia el deutor amb l'Ajuntament, es retorna la diferència a aquest deutor.

L'Ajuntament ha explicat, requerit per aquest diari, que la subhasta és pública, hi pot concórrer qualsevol persona, però per poder participar-hi cal deixar un dipòsit equivalent al 20 % de l'import del bé al qual opta.

Fins al moment de la subhasta, el deutor té dret a liquidar el deute que té amb l'Ajuntament. Si ho fa, lògicament es cancel·la la subhasta. De fet, en la del proper 4 de febrer, ja hi ha un dels béns que finalment s'ha retirat, perquè el deutor ha pagat.