L'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa ja té l'aparell per poder oferir el servei de radioteràpia. S'ha acabat de muntar en el que s'anomena el búnquer, una instal·lació que queda fora del recinte estrictament sanitari i especialment protegida per evitar fuites de la radioactivitat que emet quan està en funcionament. La radioteràpia està indicada com a teràpia contra el càncer o bé com a mesura pal·liativa.

El muntatge de l'aparell es va iniciar el novembre. La complexitat de l'aparell ha fet que l'operació s'allargués fins ara, que entrarà en fase de proves abans no hi passin els primers usuaris. El servei de radioteràpia l'oferirà el Consorci Sanitari de Terrassa, que calcula que abans de l'estiu ja estarà funcionant. Això evitarà al trasllat d'entre 400 i 500 pacients l'any de la Fundació Althaia de Manresa cap a Terrassa per rebre el tractament com passa fins ara.

Les instal·lacions on hi ha radioteràpia són noves de trinca, en consonància amb l'hospital nou. Una de les entrades al servei és al costat del Banc de Sang. N'hi ha una altra a prop de la planta 0 de l'hospital i una tercera per l'interior. Uns murs gruixuts i amb un formigó especial protegeixen l'equipament, que evoca una pel·lícula de ciència-ficció o de l'espai. Funciona de forma automatitzada i es manipula a través d'ordinadors des d'una estança que hi ha al costat.