La rua infantil de Manresa va arrencar puntualment revalidant la capacitat de convocatòria. La pluja que va caure una hora abans de l'inici no va espantar ni petits ni grans, que es van apuntar massivament a la desfilada amb la comparsa de l'escola.

El protagonisme era pels més menuts però mares i pares també es van disfressar per acompanyar-los en la matinal de disbauxa que enguany estrenava recorregut.

Dissabte, en canvi, i malgrat els canvis d'aquest any, la Carnavalada d'adults no va aconseguir una festa de carnestoltes massiva a la ciutat. El fet és que la competència d'altres pobles de l'entorn continua sent massa dura. La resposta del públic manresà va ser tèbia i en el moment més àlgid de la rua, la festa va arribar a concentrar aproximadament un miler i mig de persones. Els tabalers de Xàldiga hi van posar tot el seu ritme i la desfilada la van formar carrosses i una dotzena de comparses, amb uns total de 200 participants.

L’hort en moviment en el qual es va convertir la rua infantil manresana estava encapçalat pels tabalers de Xàldiga i el seu tractor, i les primeres disfresses eren les del Capità Escarola (inspirades en el que va ser, ja fa anys, el televisiu Capità Enciam) de l’escola Puigberenguer, que recordaven amb una pancarta, també inspirada en el Capità Enciam, que «Els petits canvis també es fan des de l’escola».

Les diferents comparses també portaven el seu vehicle i un dels que cridaven més l’atenció per la seva caracterització era el de l’escola Sant Ignasi, amb els infants caracteritzats d’espantaocells. I precisament aquesta era la disfressa més repetida entre els diferents grups, ja que també la compartien l’escola Vedruna, l’Oms i de Prat i la Flama, cadascuna amb el seu propi disseny. Al llarg de la rua també hi havia els centres CEIP Bages, la Salle, la Font, l’Espill, la Fedac (Dominiques), La Sèquia, Valldaura, Joviat, l’Ave Maria i l’Ítaca, que portava una pancarta en la qual reclamava una escola-institut.