Aquest dilluns al matí s'ha donat el tret de sortida als preparatius de la 32a edició de la Transèquia amb l’acte de presentació de la caminada, que se celebrarà el diumenge 6 de març. Com és tradicional, aquest acte suposarà el punt i final als actes de la Festa de la Llum 2016, que començaran la setmana que ve.

Els preus per a inscriure's a la caminada van dels 5 als 12 euros en funció del punt de sortida que s'esculli (Balsareny, Sallent o Santpedor) i de la modalitat en què s'hi participi, ja sigui a peu, corrent, en bicicleta o en handbike. Les inscripcions es podran fer des de la pàgina web, a través d’enllaços amb la pàgina especialitzada en esdeveniments esportius Runedia, del 8 al 28 de febrer. O bé, en els punts presencials que s’han habilitat, del 8 de febrer al 4 de març.

Els detalls de la nova edició de la Transèquia els han presentat en roda de premsa al Centre de visitants del Parc de Sèquia, Parc de l’Agulla, el regidor delegat de Turisme i Festes, Joan Calmet; el vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia, Josep Alabern; la coordinadora de la Transèquia, Laia Muns; el representant de l’entitat Som 365, Marc Ribas; i un membre de la Junta de la Sèquia, Albert Marsinyach.

Durant la seva intervenció Calmet ha afirmat que la caminada “és un esdeveniment important i potent que forma part, conjuntament amb la Fira de l’Aixada, d’una festa tant arrelada a la ciutat com és la Festa de la Llum”. Per al regidor “aplegar més de 4.000 persones en una prova com aquesta suposa una gran fita i una gran projecció cap enfora i, així mateix, posa en valor un espais naturals únics que tenim a l’entorn de la nostra ciutat”.

Al seu torn, Josep Alabern ha ressaltat que “aquest és el tercer any que la Fundació Aigüesde Manresa-Junta de la Sèquia afronta l’organització d’aquesta prova i sabem de la dificultat de tirar-la endavant, per tant, es necessari agrair el suport de tothom, patrocinadors, col·laboradors, voluntaris i dels Ajuntaments pels qual passa la Sèquia perquè sense aquest ajut seria impossible organitzar-la”.

El vicepresident de la Fundació també ha afegit que “esperem superar els 4.299 participants de l’any passat i poder continuar treballant per vetllar pels valors històrics, patrimonials i promocionals de la cultura de l’aigua de la Sèquia”. Per a Alabern, en un toc simpàtic, ha qualificat la Transèquia "com una mena de romeria, en la qual els manresans i bagencs fan el camí per adorar l’aigua”.

Per la seva part, Laia Muns ha destacat tots els detalls, millores i novetats que presenta aquesta edició, destacant la incorporació de més proveïdors als avituallaments amb productes del territori, la incorporació de més lavabos públics i, com a gran novetat, la celebració de la Minitransèquia al parc de l’Agulla amb un munt d’activitats per als infants de 3 a 12 anys. Finalment, Ribas i Marsinyach han explicat els recorreguts en les proves en bicicleta, en la modalitat de corredors i en la prova de Handbike.