La grip ha arribat a Manresa però, com va passar l'any passat, ho ha fet tard i amb menys virulència que altres hiverns. Que no faci fred hi té molt a veure. A Urgències és on s'ha començat a notar una mica. En canvi, a primària els casos són minoritaris. No ha estat fins aquest mes que l'activitat gripal ha arribat al nivell d'epidèmia a Catalunya.

Fonts d'Althaia han informat que, pel que fa a les Urgències hospitalàries de pediatria, els darrers dies s'ha detectat un increment de les visites. La mitjana dels dies laborables se situa en els 60 infants atesos (al llarg de l'any és de 54 persones), xifra que el cap de setmana puja al centenar. La majoria de casos estan relacionats amb problemes respiratoris i diarrees intestinals, mentre que els casos atesos per grip són percentualment baixos. En aquests moments hi ha de mitjana d'uns quatre ingressos infantils diaris, amb una incidència de la grip mínima. La majoria corresponen a les patologies esmentades anteriorment, que sovint requereixen d'ingrés i un seguiment de dies.

A la primària, ha informat la doctora Landelina Verdugo, coordinadora mèdica de l'Àrea Bàsica de Salut Les Bases, la incidència és menor. On primer s'ha notat l'increment d'usuaris, com a Urgències, ha estat a pediatria perquè és habitual que la grip comenci pels infants i arribi després als adults. Verdugo creu que no serà fins d'aquí a una o dues setmanes, sobretot si baixen les temperatures, que s'arribarà a un pic important.

Althaia insisteix que bona part dels casos rebuts a Urgències haurien estat susceptibles de ser atesos a l'atenció primària.