Un carril bici unirà Manresa i Santpedor. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va anunciar ahir que d'aquí al 2018 invertirà 4 milions d'euros per ampliar la xarxa de carrils bici i les vies verdes. Entre aquests projectes hi ha el de Manresa-Santpedor per la carretera BV-4501, que és la que uneix les dues poblacions passant pel parc de l'Agulla i Pineda. També estudiarà implantar-ne un a l'enllaç entre la carretera de Viladordis i la ronda de Manresa.

De moment aquest any es redactarà l'estudi que haurà de servir per executar les obres. El tram entre Manresa i Santpedor no és l'únic que va anunciar Rull. També hi ha el carril bici del Maresme, que uniria els 56 quilòmetres que separen Badalona i Blanes; entre l'hospital de Bellvitge i el Prat de Llobregat; el de la Noguera Pallaresa, entre Sort i Rialp; entre Breda i l'estació de tren de Riells i Viabreda, a la Selva; el de Mont-roig del Camp; i la via verda de Santa Pau, a la Garrotxa.

Actualment Territori i Sostenibilitat té en marxa la redacció d'altres projectes d'aquest tipus. Es tracta del carril bici a la Costa Brava, entre Sant Feliu de Guíxols i Palamós; la via verda entre Verges i Figueres, a l'Alt Empordà; la via ciclista del Ter, entre Sant Joan de les Abadesses i Setcases, al Ripollès; i la continuïtat de la via verda de les Terres de l'Ebre entre Tortosa i Sant Carles de la Ràpita.