El ple municipal de l'Ajuntament de Manresa ha desestimat la petició del regidor d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Miquel Davins, de constituir grup propi després d'haver estat expulsat de l'equip de govern pel pacte de Convergència i Esquerra.

Davins es va quedar sol votant en contra de la desestimació, CDC i ERC van votar a favor i la resta de grups es van abstenir.

El regidor d´Unió va anunciar que presentarà recurs i, si ho acaba fent, es discutirà a la següent sessió del ple municipal.

La proposició aprovada considera que el regidor d'Unió, Miquel Davins, ha de formar part del ple municipal com a regidor no adscrit però no té dret a configurar ell sol un grup municipal a part. Segons la proposta, de l'anàlisi dels fets es desprèn «clarament que la formació política per la qual va concórrer Miquel Davins a les eleccions municipals del 25 de maig del 2015 és una federació», per la qual cosa no es tracta d'una coalició de partits i no se li poden aplicar el precepte de considerar-lo subjecte de constituir grup municipal diferenciat del de CDC.

La mateixa proposta inclou la modificació de la denominació del grup municipal de Convergència i Unió, que passarà en endavant a nomenar-se grup municipal de Convergència Democràtica de Catalunya.