L'Ajuntament de Manresa no permetrà l'exhibició de pancartes ni proclames xenòfobes i no atorgarà llicència per dur a terme concentracions com la que va dur a terme SOM Catalans, el 30 de gener, a Sant Domènec. Així s'ha aprovat durant el Ple municipal d'aquest dijous, després d'una lectura d'un pronunciament contra la manifestació citada. En cas que hi hagi qui intenti dur a terme manifestacions sense llicència, l'Ajuntament avisarà la policia perquè impedeixi que se celebrin.

Davant dels fets del dia 30 de gener, quan la formació política SOM Catalans, de caràcter xenòfob i racista, va intentar fer una concentració a Manresa, amb lemes com "No són refugiats, són il·legals", i "Stop islamització", el ple municipal ha aprovat una declaració del govern i tots els grups en que s'assegura que no es permetrà que a Manresa, ciutat declarada antifeixista el maig del 2013, s'hi exhibeixin pancartes o lemes que fomentin l'odi i la violència cap a les persones per raó de sexe, origen, ideologia, orientació sexual o religiosa.

La declaració assegura que l'Ajuntament no atorgarà llicència o permís d'ús a la via pública fer actes de qualsevol formació que en els seus postulats faci apologia del racisme, la violència, la xenofòbia, l'homofòbia o la misogínia.

En cas que alguna formació, continua la declaració, es concentri sense permís per fer proclames d'aquest estil, l'Ajuntament informarà les forces de seguretat perquè requisin les pancartes i tot el material, tenint en compte que són missatges que atempten contra els drets humans.

El consistori referma el compromís amb les persones migrades que fugen dels seus països d'origen per diversos motius i que vénen a la ciutat a buscar refugi i una nova vida, tal com va aprovar el ple de l'ajuntament el setembre de 2015.