L’Ajuntament de Manresa ha inaugurat aquest divendres la urbanització del carrer del Joc de la Pilota i entorns, un espai de prop de 1.500 m2, després que aquests darrers dies s’hagin completat els treballs a l’ú ltim punt que quedava pendent, a l’enllaç entre els carrers del Joc de la Pilota i Sobrerroca.

Els treballs es van iniciar el setembre passat, i han abastat tot el carrer del Joc de la Pilota i un dels laterals de la plaça d'Europa. L'objectiu de les obres ha estat renovar i ampliar l'espai i les infraestructures, uns treballs que han tingut un cost total de 445.830 euros.

Aquesta actuació ha complementat les intervencions a l’entorn més proper, com són les urbanitzacions dels carrers de Sobrerroca i de Serarols, la Baixada del Pòpul, la plaça Major, el passatge Amics, la plaça del Carme i la plaça de l'Hospital.

Així doncs, els treballs de millora al carrer Joc de la Pilota s’inclouen en el desenvolupament previst per al Centre Històric de Manresa, amb la voluntat de dotar de qualitat urbana en aquest entorn representatiu de la ciutat i amb un fort caràcter veïnal.

Inauguració

En l'acte d'inauguració, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha assegurat que l'acte d'estrena és una aposta per la millora del Centre Històric. Segons ell, continua així la revitalització de sectors que són els antics accessos al recinte murallat de la ciutat, accions que s'hauran de complementar amb d'altres de futures, com la millora del carrer Sant Andreu.

Junyent ha afirmat que l'actuació que s'estrena s'ha fet realitat després de mantenir un diàleg obert amb veïns i comerciants, amb interessos no sempre coincidents, però als quals ha agraït la voluntat de diàleg i entesa.

Carrer del Joc de la Pilota, més prioritat per a vianants

Al carrer del Joc de la Pilota, l’actuació fa un pas mésoer convertir el centre històric en un espai de prioritat de vianants, eliminant contenidors, zones d’aparcament i de càrrega i descàrrega i dedicant més espai per a vianants.

Plaça Europa, un espai més amable

A la plaça Europa, l’actuació elimina les barreres arquitectòniques i s’ha adequat una zona descans, amb arbres i bancs. Al projecte inicial d’urbanització s’hi incorpora un 30% de superfície per resoldre la trobada de la plaça Europa amb el carrer del Carme, així com la trobada entre el joc de la Pilota amb Sobrerroca.