Habilitar una passarel·la per a vianants penjada a la paret de roca de quinze metres d'alçada sota el barri de les Escodines que connecti la plaça del Salt amb la Cova. És un dels objectius de les expropiacions que preveu el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Manresa al camí de la Cova.

L'avantproposta per resoldre aquesta connexió està feta fa temps. Inclosa en el pla director de la Cova, la signen l'arquitecte manresà Anton Baraut, autor del pla, i el seu fill Guillem, enginyer de Camins, Canals i Ports.

Actualment, hi ha dues maneres d'arribar a la Cova a peu: pel passatge de la Cova, una mica més amunt del Casal de les Escodines, i des del camí de la Cova, pujant des del carrer de Sant Marc o arribant-hi des del camí de la Vall del Paradís pel Pont Vell. L'avantproposta dels Baraut dibuixa l'accés a peu pla, amb l'atractiu afegit de caminar per un voladís amb unes vistes espectaculars.

El projecte no només resol la connexió des de la plaça del Salt fins al Centre Internacional d'Espiritualitat Ignasiana (CIEI), també d'aquest al santuari. El voladís ancorat a la paret s'acabaria una vegada arribés a l'aparcament del centre d'espiritualitat, per on transcorreria el darrer tram, a peu pla. Aquí, la solució passa per habilitar una nova entrada foradant sota de les escales que hi ha a l'entrada de l'edifici. Una petita recepció sota terra donaria pas a l'espai amb arcades que transcorre per sota de l'edifici, al costat del camí de la Cova, que es buidaria de la decoració de pedra que hi ha, que és falsa, i es tancaria amb vidre.

Travessat aquest túnel encarat cap a Montserrat, s'aniria a parar just al costat de la coveta. La proposta dels Baraut desvia els visitants cap a l'església perquè hi facin un recorregut pel perímetre (el pla director buida les capelles i les vesteix amb obres d'artistes de renom) fins a arribar a l'avantcova i la coveta. La gràcia de tot plegat és que de la plaça del Salt a la coveta només hi ha un metre i mig de desnivell.