Unes 200 persones van participar aquest dissabte en la primera caminada popular amb torxes que es va celebrar en el marc de les Festes de la Llum, i que va recórrer els aproximadament 7 quilòmetres de distància que separen el parc de l'Agulla de l'església del Carme de Manresa. Era una iniciativa del Club Tennis Manresa -com a administradors de la festa d'enguany- i la Fundació Aigües de Manresa, que van quedar satisfets per la convocatòria, i ja van anunciar que l'any que ve repetiran l'experiència amb el mateix recorregut, i, si pot ser, encara amb més participació.

La caminada es va batejar com la Marxa de les Cinc Mil Canes, una mesura medieval d'unitats equivalents a un pam, "i hem calculat que el parc de l'Agulla i l'església del Carme estan separats per uns 5.000 pams", va explicar el president del Club Tennis Manresa, Anjo Valentí. El recorregut va ser a peu, "però a un bon ritme" per poder complir amb els horaris previstos i arribar puntuals a la representació del Misteri de la Llum, que va començar a les 8 del vespre a l'església del Carme. I s'hi va arribar a temps.

Els participants havien sortit poc després de les 6 de la tarda des del parc de l'Agulla en direcció al centre de la ciutat per Can Font (lloc on es van encendre les torxes), l'Abat Oliva, el passeig Pere III, i fins a la plaça Sant Domènec. Allà, els esperaven membres del Centre Excursionista de Manresa que duien la llum, portada de Montserrat el cap de setmana passat. A partir d'aquest punt, el recorregut va continuar cap a la plaça Major i el Carme, però els socis de l'entitat es van separar de la resta per fer una volta més llarga i baixar fins al pont vell per donar més lluïment a l'espectacle amb la llum de les torxes.

La marxa va donar molt bones sensacions a l'organització, que va destacar "l'ambient familiar" que va caracteritzar la caminada, "amb molts pares que anaven acompanyats dels fills perquè els feia gràcia fer aquest recorregut amb torxes", va explicar Valentí. La sortida des del parc, on s'havien muntat inflables per als més petits, es va fer amb l'acompanyament d'una xaranga, després d'una xocolatada oferta a tots els assistents.