Fina Espinalt ha ocupat a l'Ajuntament de Manresa la plaça de tècnica de Protocol, feina amb la qual assumeix una part de les tasques que tenia al seu càrrec Glòria Ballús, que va ser cap de Protocol del consistori manresà durant 28 anys, fins que es va retirar, l'octubre de l'any passat.

En el marc de l'organigrama de l'Ajuntament, el lloc de treball de Fina Espinalt s'inscriu en el gabinet d'alcaldia. Com a tècnica de Protocol, desenvolupa algunes de les tasques que fins a la seva jubilació havia fet Ballús, mentre que altres les assumeix directament el cap de gabinet d'alcaldia, Joan Francesc Domene, del qual depenen Protocol i Premsa i Comunicació. La tasca de responsable de Premsa i Comunicació recau, des que es va iniciar aquest mandat municipal, en Joan Piqué, mentre que en el mandat anterior el responsable en va ser Domene.

Espinalt és funcionària de l'Ajuntament de Manresa. Durant vint-i-cinc anys ha estat adscrita al departament de Territori i ha accedit a la nova plaça a través d'una promoció interna que ha inclòs un extens període de prova.

No ha estat fins ara que el consistori ha confirmat la seva nova funció a dins de l'Ajuntament, si bé ja fa mesos que era una figura visible pel que fa a les tasques de protocol al consistori. Precisament la setmana passada se la va poder veure al pregó infantil de la Festa de la Llum adreçant-se als nens i nenes que omplien el saló de sessions i que havien de protagonitzar aquest acte, als quals va recordar que quan parlessin davant del micròfon s'hi acostessin com ho havien assajat anteriorment. Espinalt es va endur un aplaudiment espontani i inesperat dels infants en la que probablement va ser una de les primeres anècdotes de la seva nova etapa professional a l'Ajuntament de Manresa.