Ahir al migdia els grups que actuen a la Fira de l'Aixada de Manresa van fer una reunió d'urgència per decidir què feien. Plegaven del tot o continuaven actuant quan el temps els ho permetés? Van triar la segona opció. La 19a edició de la fira i mercat medieval manresans va ser, sens dubte, la més accidentada de totes les que s'han celebrat fins ara, amb granissada inclosa. Es van haver de suspendre les actuacions a les 12 del migdia i 40 minuts i a 1/4 de 8 del vespre. Per a avui la previsió del temps és més benèvola.

La intermitència va marcar una edició en què hi va haver de tot: estones de pluja intensa i d'altres en què gairebé es podia anar sense paraigua, sol, núvols, trons i una granissada. La darrera, breu però intensa, va caure a quarts d'1 del migdia, amb una plaça Major que no estava plena ni de bon tros com en edicions anteriors, en què fins i tot s'havia parlat del perill de col·lapse de la fira per la munió de gent que omplia els carrers del centre històric.

La caiguda de calamarsa va ser definitiva i va buidar tots els escenaris i les places de la fira. Al matí, la poca afluència de gent ja s'havia notat més del normal, fins al punt que en algunes de les actuacions els únics espectadors que hi havia mirant eren grups que també havien d'actuar i que feien costat als que ho estaven fent en aquell moment. Els espectacles es van aturar just quan s'acabava el seguici de bisbe, que va tallar just. A la tarda es va poder fer amb més tranquil·litat el del rei perquè, tot i que al migdia va tornar a ploure després d'una bona estona de sol, a les 4, sense pluja, es van reprendre les actuacions a les places i escenaris. No va ser fins a les 6 que es va començar a veure cert moviment. A 1/4 de 8 del vespre es va tornar a interrompre el programa. Tornava a ploure amb intensitat.