Veïns del barri manresà de la Plaça Catalunya de Manresa estan intentant des del mes de juliol passat treure l'aigua clara de la instal·lació d'una antena de telefonia mòbil sobre la teulada del número 41 del carrer de l'Alcalde Armengou que dies després va aparèixer tapada amb el que descriuen com "un artefacte en forma de paral·lelepípede".

Davant aquesta situació inusual, explica el veí i expresident veïnal Víctor Feliu, han demanat a l'Ajuntament que aclareixi què està passant i per què fa vuit mesos que hi ha una antena tapada.

L'Ajuntament ha explicat a aquest diari que "és conscient" de les queixes dels veïns i ho lamenta, "però de vegades les garanties de la llei fan, com en aquest cas, que l'Ajuntament no pugui ordenar que es retiri l'antena, pel fet que és una instal·lació legalitzable".

Segons ha explicat l'Ajuntament, l'empresa Vodafone va demanar la llicència d'obres de l'antena quan ja estava instal·lada. Mentre es tramita el procediment de la llicència, l'Ajuntament no pot ordenar que es tregui l'antena "i cal esperar la resolució final per saber si compleix tots els requisits legals".