L'Ajuntament de Manresa és un dels consistoris que han aprovat mocions de suport a la resolució del 9-N al Parlament a qui l´Audiència Nacional està fent arribar aquests dies requeriments en què sol·licita informació sobre aquestes mocions. En el cas de la capital del Bages, els Mossos d´Esquadra han fet arribar aquest matí el requeriment, que ha estat signat per l´alcalde, Valentí Junyent, i el secretari municipal, José Luis González Leal. El document també es farà arribar a disset municipis més del Bages durant aquests dies.

En el requeriment, el Jutjat Central d´Instrucció número 2 de l´Audiència Nacional, a través del cos de Mossos d´Esquadra, sol·licita informació i documentació en relació a la proposició de suport a la resolució I/IX del Parlament de Catalunya, com ara la confirmació que l´esmentada proposició va ser aprovada, l´acta de celebració del ple, les gravacions del mateix, o bé que s´especifiqui si la proposició faculta l´alcalde per dur-la a terme executant els actes pertinents.

El Ple Municipal de l´Ajuntament de Manresa del 19 de novembre passat va aprovar la proposició de suport, a proposta dels grups municipals de CiU, ERC i CUP. La resolució del Parlament constata que el mandat democràtic obtingut a les eleccions del 27 de setembre del 2015 es basa en una majoria en escons de les forces parlamentàries que tenen l´objectiu que Catalunya esdevingui un estat independent, i per tant el Parlament declara solemnement l´inici del procés de creació d´un estat català independent en forma de república, i proclama l´obertura d´un procés constituent ciutadà participatiu, obert, integrador i actiu per preparar les bases de la futura constitució catalana.

En el debat sobre la proposició al Ple Municipal, es va recordar que en aquest nou mandat, el mateix Ple de la corporació de Manresa va acordar continuar formant part de l´Associació de Municipis per la Independència (AMI). La proposició es va aprovar per 19 vots afirmatius (CiU, ERC i CUP), tres vots negatius (PSC) i una abstenció (DM). Els dos regidors de C´S es van absentar del Saló de Sessions i no van participar en el debat d´aquest punt.