El president del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Manresa, Felip González, ha acusat l'alcalde convergent Valentí Junyent de fer un ús partidista del requeriment que ha fet l'Audiència Nacional d'informació sobre la proposició de suport a la resolució del 9N del Parlament.

El que ha fet esclatar el polític socialista és la difusió mitjançant el web municipal d'una fotografia en la què es veu l'alcalde i el secretari municipal signant el requeriment que els feia a mans un agent dels Mossos d'Esquadra.

Segons González, és un «despropòsit» fer-se una foto rebent el requeriment. «De la mateixa manera que lamentem la possible judicialització de l'opinió dels nostre alcalde, pensem que és igual de lamentable l´ús partidista amb que tot indica que s´ha fet i difós la fotografia».

En un comunicat, el PSC manresà mostra la seva sorpresa «en veure el fet, sens dubte inusual, que la recepció d´un requeriment judicial hagi quedat immortalitzant en una fotografia que mostra a l´alcalde Valentí Junyent i al Secretari de la Corporació, signant-lo».

Afegeix que es tracta d'«una fotografia que s´ha fet per il·lustrar la informació al web municipal sobre aquest tema i que -li preguntem al senyor alcalde- si es que a partir d´ara farà també el mateix cada vegada que es rebi a l´Ajuntament un dels molts requeriments judicials que arriben al nostre ajuntament com a conseqüència dels múltiples contenciosos dels quals ha de defensar-se la institució».

El PSC recorda que no només no es va voler absentar de la sala aquell dia durant el debat el 19 de novembre d´aquella proposició (com sí que va fer C´s) sinó que es va limitar a votar-la en contra. Afegeix que d´igual manera que al PSC de Manresa rebutjaria qualsevol conseqüència judicial que aquella votació li pugui comportar a Valentí Junyent (o a qualsevol regidor o regidora que la va votar afirmativament), «creiem que la resolució aprovada no deia res que, en la nostra opinió, es pugui considerar il·legal. Raó por la qual seria un autèntic despropòsit intentar acusar als nostres companys de CiU (el regidor d´Unió també la va votar), d´ERC o de la CUP que la van presentar i aprovar».