En comparació de l'any passat, els casos de grip i les patologies respiratòries han suposat un increment del 6% de l'activitat assistencial a les Urgències d'Althaia durant el darrer mes i des de començament de la primera setmana de març. L'augment és el mateix en l'atenció als adults i als infants.

Fonts hospitalàries de Sant Joan de Déu expliquen que tant la setmana passada com aquesta s'ha registrat un increment de l'activitat gripal però que la seva intensitat se situa en "nivells moderats". Ho aprofiten per recordar que és important que, excepte els malalts especialment fràgils, els usuaris vagin primer al seu centre d'atenció primària per a processos amb simptomatologia que possiblement pot ser tractada de manera ambulatòria. D'aquesta manera a les Urgències hi van els casos que no es poden resoldre a la primària. D'altra banda, a Manresa hi ha un servei d'Urgències de primària que funciona al CAP Bages de dilluns a divendres, de 9 del vespre a 8 del matí, i el cap de setmana i festius, les vint-i-quatre hores.

Pel que fa precisament a l'atenció primària, les mateixes fonts d'Althaia expliquen que "hi ha hagut un augment de l'activitat urgent i de l'atenció domiciliària relacionada amb la patologia vírica d'aquesta època. No tot són grips però sí quadres similars i també patologies respiratòries (bronquitis, pneumònia)". Fan notar que, malgrat aquest augment, de moment no s'han assolit els nivells d'intensitat d'hiverns anteriors.