El president del grup municipal del PSC, Felip González, ha lamentat que entre el consell de ciutat que es va celebrar dijous i l'anterior, el 25 de novembre del 2014, hagin passat 455 dies.

González considera que sent el consell de ciutat el màxim òrgan de participació seria adequat que no transcorreguessin 15 mesos entre sessió i sessió i que en molts camps, també en el de la participació ciutadana, caldria ser "més ambiciosos".

En la seva intervenció de cloenda del consell de ciutat, l'alcalde Valentí Junyent (CDC), va assumir la responsabilitat, en nom de l'equip de govern, de la "mala gestió" de la pèrdua de 878.000 euros anuals durant 4 anys en transferències de l'estat per la baixada del llindar dels 75.000 habitants.

Cap cas de corrupció

Responent a un ciutadà que es queixava de la mala gestió dels governants municipals -en temes com el Casino o el bloc de pisos de la plaça Bages, entre d'altres- Junyent va recordar que la gestió és millorable per definició, però va voler reivindicar el fet que a l'Ajuntament de Manresa no hi ha hagut "cap cas de corrupció".

També va rebre peticions de més diners per als consells de districte, que va dir que dependran de la consolidació del redreçament de les finances municipals, un procés que ja està arribant a la seva fi i que podria permetre tenir un pressupost més expansiu el 2017.

Una seixantena de persones van assistir, dijous al vespre, a l'onzè ple del Consell de Ciutat de Manresa, el primer que se celebrava en aquest mandat.