Els Amics de la Seu, associació constituïda fa 45 anys per treballar en pro de la conservació del temple, organitza aquest dissabte un concert a la basílica a càrrec de l'Ashland University Jazz Orquestra, una de les més prestigioses d'Ohio (EUA). Per primera vegada ha tingut l'ajuda en l'organització de la FUB-UManresa de la UVic-UCC.

L'entrada per al concert, que començarà a les 6 de la tarda, d'una hora i quart de durada -a 2/4 de 8 hi ha missa-, és de 10 euros, si bé, tenint en compte que és per poder fer obres de rehabilitació al temple, l'import pot ser superior. Pel que fa als integrants de la comunitat universitària, el cost serà de 3 euros però hauran d'acreditar-ho amb el carnet universitari.

Les rehabilitacions del portal de Santa Maria i de la rosassa són només dues de les obres que han portat a terme els Amics de la Seu gràcies a aquestes campanyes. La darrera es va fer en benefici del finestral de la capella de la Puríssima i va recollir prop de 50.000 euros. Com que aquest finestral ja es va reparar dins de la campanya del 2014 inclosa en el conveni a quatre bandes per a la rehabilitació del temple, s'està acabant de definir a què es destinaran els diners. Lluís Guerrero, vicepresident de l'entitat, posa en relleu que "la Seu és com un organisme viu" que requereix constants obres.

L'Ashland University Jazz Or-chestra fa quaranta anys que col·labora amb músics reconeguts i ha participat en molts festivals d'aquest gènere. El seu estil va des de les influències dixie fins al jazz més avantguardista. A Manresa, actuarà sota la direcció del trombonista i professor Scott Garlock, que ha integrat diverses formacions, ha tocat amb artistes de renom i ha participat en la gravació de diversos àlbums; i trindà la col·laboració d'Aidan Plank, contrabaixista de molta fama i amb una dilatada carrera musical.

Guerrero diu que, com aquesta vegada han col·laborat amb la FUB, estan oberts a fer-ho amb l'EPSEM-UPC i la UOC.