Més d'un centenar de persones participen, aquest dimarts al vespre a Manresa, en la manifestació convocada per la Comissió 8 de Març en motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora. La marxa ha començat a les 20h a la Ben Plantada i està previst que desfili fins a la plaça Major de la capital del Bages ressegint la carretera de Vic, fet que ha obligat a tallar la via causant diversos problemes de circulació.

La Comissió 8 de Març -integrada per formada per Acció Lila, l'Assemblea Llibertària del Bages, Endavant, la Coordinadora Feminista del Bages, Arran i la CUP- volen portar la revindicació de la igualtat de gènere als carrers i per aquest motiu han programat activitats al llarg de les properes setmanes.

"Durant les properes setmanes es faran diferents accions al carrer, ja siguin de protesta o de caire informatiu i participatiu per denunciar, assenyalar i donar a conèixer aquelles múltiples violències que patim les dones dins l'àmbit laboral i domèstic, i la conseqüent invisibilització a la qual estem sotmeses per culpa d'aquest sistema", afegia Lila Corominas, d'Acció Lila.

Les entitats organitzadores també han programat conferències a l'Ateneu Popular la Sèquia. Els actes es clouran amb una calçotada el dia 12 de març a la plaça de Gispert.