La Llei 17/2015 d'igualtat efectiva entre homes i dones va tenir, ahir, un protagonisme especial en l'acte commemoratiu a l'ajuntament del Dia Internacional de la Dona. Hi van fer referència Laura Vilagrà, delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, i l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent. Vilagrà en va llegir fragments i va insistir que calen "transformacions socials i culturals per acompanyar-la". Junyent va expressar el compromís del consistori per treballar en la direcció que marca la llei. Va assegurar als presents que "serem persistents".

La celebració va omplir el saló de sessions amb públic d'edats molt diverses i una nombrosa representació del consistori. Va obrir l'acte Cristina Cruz, regidora de la Dona, la qual va expressar el seu "orgull per estar aquí. Normalment estic darrere una pancarta i avui [ahir per al lector] estic darrere d'aquesta taula". La regidora va enumerar les diferències que encara hi ha entre els homes i les dones quant a salaris i dedicació a les tasques de la llar, entre moltes altres. Com va fer posteriorment Junyent en el seu torn de paraula, va transmetre el seu "compromís en la lluita contra la discriminació" de les dones que encara impera en la societat.

Vilagrà va prendre la paraula a Montse Margarit, que va llegir el manifest del Consell Municipal de la Dona. També va tractar les diferències que encara hi ha i reclama "la col·laboració i la complicitat de totes les administracions, de totes les institucions, dels moviments socials i, sobretot, de totes les dones i homes de la nostra ciutat, perquè només així aconseguirem un canvi real en la igualtat entre dones i homes". Vilagrà va parlar "d'un camí no assolit" i de "feminitzar la societat".