La directora del Centre de Recursos del Trastorn de l'Espectre Autista de la Catalunya Central (CRTEACC), Rosa Serrano, va rebre ahir el guardó del premi Maria Casajuana, que cada any atorga ERC de Manresa.

Serrano, acompanyada de familiars i amics, va destacar en el moment del lliurament el paper de les dones, "de totes les dones", es va mostrar agraïda per una distinció que va acceptar amb agraïment i va destacar la feina que fan els seus "voluntaris" i "col·laboradors" amb els quals va compartir la il·lusió pel premi.

L'acte va comptar amb la presència de Cristina Cruz, regidora d'Ocupació i de la Dona de l'Ajuntament de Manresa, que va ser l'encarregada de llegir el manifest dels republicans en el dia de la dona. Cruz també presidia un jurat que estava integrat pel regidor Pol Huguet, Alba Baltiérrez (membre d'ERC), Teresa Sanchez (membre d'ERC), Toni Erro (president de l'Associació de Veïns de Cal Gravat), Aina Font (periodista de ManresaInfo), Domènec Casasayas (president d'Ampans), Maria Cunill (premiada el 2015) i Enric Badia, periodista de Regió7. Aina Font va ser l'encarregada de llegir el veredicte del jurat, que va destacar la fortalesa de Serrano a l'hora de superar les dificultats que ha anat tenint a la seva vida i, sobretot, el treball i la tenacitat que l'han acompanyat a l'hora de superar el diagnòstic d'Autisme que li van fer a la seva filla quan només tenia dos anys, el 2004, i la lluita que ha tingut per crear un servei com el CRTEACC per a totes les famílies que necessitin un suport a l'hora d'acompanyar el fill en el creixement, amb les dificultats que comporta aquesta malaltia. El lliurament del premi va anar a càrrec de Maria Cunill, que havia estat premiada en l'edició del 2015 i es va celebrar al restaurant del Kursaal.