Respectar els interessos de la gent gran, tinguin l'edat que tinguin, és una de les conclusions de la 7a Jornada de Geriatria del Bages que s'ha celebrat aquest dijous a Manresa. Hi han assistit més de 150 professionals assistencials que han omplert l'auditori de la Plana de l'Om. Les jornades han estat organitzades per la Fundació Sociosanitària de Manresa i la Fundació Althaia.

Un dels moments àlgids del dia ha sigut la intervenció del psicòleg catedràtic emèrit de l'Autònoma Ramon Bayés, que ha assegurat que "els anys no indiquen l'edat de cadascú. L'important és tenir l'autonomia suficient per fer el que t'agrada".

Per la seva part la metgessa Raquel Gómez ha manifestat que "hem d'ajudar a canviar la visió que té la societat respecte la gent gran. Actualment hi ha un gran recorregut amb múltiples tractaments i la rehabilitació és un magnífic exemple". Davant una societat cada cop més envellida, Gómez ha afirmat que "estem davant un col·lectiu, el de les persones grans, en què els professionals assistencials podem fer molt, hi ha un gran recorregut".

Durant la jornada s'han tractat temes mèdics com la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC) en pacients geriàtrics, la rehabilitació integral de pacients amb dispnea en un hospital de dia, les alteracions de tiroides en la gent gran o la diabetis.

L´acte inaugural de la Jornada de Geriatria ha comptat amb la presència de la doctora Dolors Cubí, directora de l´Hospital de Sant Andreu; el doctor Ignasi Carrasco, director assistencial de la Fundació Althaia, i el doctor Pere Bonet, president de la Delegació del Bages del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. La cloenda ha anat a càrrec de Manel Valls, director general de la Fundació Sociosanitària, Manel Jovells, director general de la Fundació Althaia i Mercè Rosich, regidora Cohesió social, Salut i Gent gran de l´Ajuntament de Manresa.