La comunitat de Sant Egidi de Manresa va presentar el llibre titulat La força dels anys, que recull l'experiència del servei de les persones que integren la comunitat als ancians. El responsable, Pere Sobrerroca, va destacar que amb el llibre es pretén "donar a la gent gran el paper que es mereix a la societat". El llibre parla, precisament, de la importància d'escoltar els ancians, com a persones que integren la societat, i no menystenir-los.

En la presentació del llibre, que es va fer divendres al vespre a la Casa de la Pau, hi van prendre part Carles Duarte, director de la Fundació Lluís Carulla; Gonçal Mazcuñán, president de la delegació del Col·legi de Periodistes a la Catalunya Central; Armand Puig, rector de l'Ateneu Universitari Sant Pacià, i Montserrat Vilaseca, de la Comunitat de Sant Egidi.

Mazcuñán i Duarte van explicar que la lectura del llibre els havia fet pensar en la relació que tenien amb els seus pares, i tots dos van coincidir en la necessitat de parlar i saber escoltar les persones grans. Una cinquantena de persones va assistir a la presentació.

La comunitat de Sant Egidi vol ser un exemple del bon tracte cap a les persones grans que difon, i per aquest motiu, ahir al migdia, van organitzar un dinar en què van participar una trentena d'ancians. "L'àpat pretenia, precisament, potenciar el diàleg i la relació entre les persones joves que conformen la comunitat de Sant Egidi amb les persones grans".