L'Ajuntament de Manresa va posar en marxa ahir treballs de millora de diversos carrers de la ciutat vinculats als resultats de l'Auditoria de l'Espai Urbà.

En concret, els treballs en marxa són al carrer Xiprer (212 m2 de superfície d'un vial que uneix els carrers Flors de Maig i Lladó, al barri de Vic-Remei); al carrer Bonsuccés (360 m2 entre Puigterrà i Sant Joan Baptista de la Salle) i plaça Remei (380 m2 a la zona del davant de la Fàbrica Nova).

Amb motiu d'aquests treballs es va tallar el trànsit de vehicles i es va prohibir l'estacionament a l'espai afectat. És previst que els treballs que van començar dilluns acabin dimarts.

Les properes setmanes també es faran treballs de pavimentació a la cruïlla del Mossèn Vall, passeig del Riu i Muralla de Sant Francesc; al carrer del Bisbe Comas i es millorarà el paviment dels carrers Urgell, Sant Francesc i Barreres. La superfície total de les actuacions és de 3.242 m2 i el cost de les intervencions és de 103.894 euros.

Manresa està ultimant l'Auditoria de l'Espai Urbà, un document que fixarà de manera exacta l'estat actual de l'espai urbà de la ciutat i les actuacions que caldrà anar realitzant per millorar-lo de forma global, d'acord amb la disponibilitat pressupostària.

L'Ajuntament disposa ja de les primeres conclusions de l'Auditoria, que recull de forma àmplia una diagnosi d'un munt de temes (asfalt, voreres, parcs, jardins, enllumenat, fonts, senyalització, rebaixos, mobiliari, baranes) i per això s'ha posat en marxa actuacions de reforma de diversos carrers on el document remarca que cal actuar de forma prioritària.